Zwangerschap

Zwangerschap

Tijdens een zwangerschap verandert er veel in je lichaam: je hormonen veranderen en je kunt last krijgen van allerlei zwangerschapsgerelateerde klachten. Voetreflexologie kan deze klachten voor een groot deel verlichten. Zo kan voetreflexologie onder andere ondersteuning bieden bij:

• Hormoonschommelingen
• Bekken instabiliteit
• Harde buiken
• Rusteloze benen
• Misselijkheid
• Brandend maagzuur
• Slapeloosheid

Voetreflexologie zorgt voor een diepe ontspanning en draagt bij aan het algehele welzijn van moeder en kind.

Stuitligging
Ligt de baby in stuitligging, dan kan speciale voetreflexologiebehandeling helpen om de baby te draaien. Deze behandeling is het meest effectief in de 34ste en de 35ste week van de zwangerschap.

Vochtafdrijving
Ook helpt voetreflexologie meestal goed om vocht af te drijven. In 2010 hebben Turkse onderzoekers aangetoond dat voetreflexologie in een laat stadium van de zwangerschap een positief effect heeft op het verminderen van vochtophopingen in de onderbenen.

Tachtig zwangere vrouwen werden verdeeld in twee groepen: de ene groep kreeg vijf dagen lang een voetmassage van twintig minuten; de andere groep kreeg dat niet. Na vijf dagen hadden de vrouwen die de massage hadden ontvangen, een aanzienlijk kleinere omtrek van het onderbeen.

Weeën opwekken
Een voetreflexologiebehandeling voor een zwangere vrouw is anders dan een normale behandeling; zo worden bepaalde punten die weeën kunnen opwekken niet behandeld. In het laatste stadium van de zwangerschap kan dit juist een gewenst effect zijn. Daarom is er een speciale behandeling voor vrouwen die overtijd zijn.

Benieuwd wat voetreflexologie voor u kan betekenen?

Verhuisbericht

Let op! Per 8 januari 2024 is Praktijk Bjorn Heijnen gevestigd in Gezondheidscentrum Zaans Kleurrijk (Bristolroodstraat 164, 1503 NZ in Zaandam).