Baby- en kinderreflexologie

Baby- en kinderreflexologie

Kinderen zijn heel ontvankelijk voor voetreflexbehandelingen. Dit begint al met baby’tjes. Ze zijn zo open en genieten vaak enorm van de behandeling. Met name bij darmkrampjes en ook als de baby’s veel huilen kan voetreflexologie een enorme ondersteuning bieden. Voetreflexologie biedt voor baby’s en kinderen ondersteuning bij buikpijn, bedplassen, hoofdpijn en concentratieproblemen.

Krampjesconsult voor baby’s
Bijna elke baby krijgt te maken met darmkrampjes. Voor het kindje is dit erg zielig en de ouders kan het tot wanhoop drijven. Praktijk Bjorn Heijnen biedt een speciaal krampjesconsult. In dit consult wordt een babyreflexologiebehandeling gegeven. Daarnaast wordt aan de ouder(s)/begeleider(s) een aantal grepen geleerd, om de behandeling ook zelf op het kindje te kunnen toepassen.

Het krampjesconsult is te boeken voor baby’s vanaf 4 weken. Als de ouders geen behoefte hebben om de behandeling zelf te leren, kan ook alleen een losse behandeling van 30 minuten geboekt worden.

Darmproblemen bij kinderen

Buikpijn is één van de meest voorkomende symptomen bij kinderen. Bij 90 procent van de kinderen met buikpijn wordt uiteindelijk geen lichamelijke oorzaak gevonden en is er sprake van een andere oorzaak, zoals emotionele problemen. Bij buikpijn die een relatie heeft met de ontlasting kan sprake zijn van het Prikkelbare Darm Syndroom. De impact van het Prikkelbare Darm Syndroom op het leven van kinderen en de familie kan aanzienlijk zijn; denk aan de pijn, het ongemak en ziekteverzuim op school. Voetreflexologiebehandelingen kunnen dan een wezenlijk verschil maken. De behandelingen kunnen de klachten doen afnemen of geheel laten verdwijnen.

ADHD

Een voetreflexbehandeling kan voor kinderen met ADHD helpen om zich beter te leren ontspannen en helpt bij het verbeteren van de concentratie. Tijdens mijn opleiding bij Total Health Acadamy heb ik bij het schrijven van mijn scriptie hiervoor een behandeltraject ontwikkeld. Deze behandelingen , mits deze met regelmaat gedaan worden, dragen bij aan een diepere ontspanning bij het kind, een betere focus en nachtrust.

Benieuwd wat voetreflexologie voor u kan betekenen?

Verhuisbericht

Let op! Per 8 januari 2024 is Praktijk Bjorn Heijnen gevestigd in Gezondheidscentrum Zaans Kleurrijk (Bristolroodstraat 164, 1503 NZ in Zaandam).