Fasciatherapie​

Fasciatherapie

Fasciatherapie is een holistische behandelmethode die zich richt op het herstellen van het evenwicht in het lichaam door de fascia, het bindweefsel dat alle spieren, organen en structuren omhult, te behandelen. Deze therapie stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en kan helpen bij het verlichten van pijn, spanning en chronische klachten.
De zachte, maar effectieve technieken die in fasciatherapie worden gebruikt, bevorderen de doorbloeding en verbeteren de mobiliteit van het bindweefsel. Dit leidt tot een betere houding, verhoogde flexibiliteit en een diepe ontspanning. Daarnaast helpt fasciatherapie om emotionele spanning los te laten, wat een positief effect heeft op zowel lichaam als geest.
Fasciatherapie biedt dus niet alleen fysieke verlichting, maar versterkt ook de verbinding tussen lichaam en geest, wat resulteert in een diepgaand gevoel van welzijn en balans. Een ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar duurzame gezondheid en innerlijke rust.
Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten. De behandeling begint met het onderzoeken van de huid, gevolgd door een korte massage om het lichaam voor te bereiden op de fasciatechnieken. Bij fasciatherapie wordt gebruik gemaakt van cupping met siliconen cups en zogenaamde fasciatools. Dit zijn hulpmiddelen die helpen bij het mobiliseren van bindweefsel.
Fasciatherapie kan worden toegepast op de rug, benen en armen. Geef bij het maken van de afspraak aan welke gebieden de voorkeur hebben.

Benieuwd wat Fasciatherapie voor u kan betekenen?

Verhuisbericht

Let op! Per 8 januari 2024 is Praktijk Bjorn Heijnen gevestigd in Gezondheidscentrum Zaans Kleurrijk (Bristolroodstraat 164, 1503 NZ in Zaandam).